Cornelis och jag på valmöte för Hermansson innan Cornelis blev sosse. Troligen 1971.
Tommy Koverhult, gammal vän och underbar tenorsaxofonist och flöjtist.
Uruppsättningen framträder på Kurbits, Gamla stan.
Alm Nils, Jerker och Ole, liksom jag på Drottningholm inför konsert.
Lasse Göransson och jag stämmer upp någonstans på någon skärgårdsbåt.
Björn Ståbi och jag när det begav sig i Hälsingland i slutet av 60-talet.
Gratulanter på 75-års-dagen.
Typograflärling på Klichéhuset i Klara på 50-talet.
Fr v: Jerker, jag själv, Ole och Alm Nils på Kurbits på 70-talet.
Fred och jag försöker stämma gitarrerna i Västervik.
Det verkar som jag är i färd med att nåta fördäcket
på min snipa Jungfru Maria inköpt på Utö.
Gert Palmcrantz, Pi Lind, m fl på stipendiepartajet 1992.
Femtonåring på Finnhamn. Mitt smeknamn från denna tid är hemligt.
Gamle vännen Lasse Stener tog bilden à la svärmorsdröm...
Koverhult, Ståbi, Tobbe Hultcrantz och jag plåtade av Lasse Stener utanför Mosebacke.
Jag fick min första (av två) medalj i handgranatskastning i Luleå 1959.
Cornelis på Freden à la Bertila, som var god vän med Lillebror Söderlund och bl a hade På tapeten i Aftonbladet.
Owe Junsjö i skrivartagen hemma hos Lasse Göransson mittemot fyllkonsum på Maria Prästgårdsgata på söder.
Fr v: Bernt Nyholm, Ole Hjort, jag själv och Björn Ståbi, som också kläckte namnet på gruppen d v s Herr T och hans Spelmän.
Riksteaterensemblen (version 2) med Ståbi, Jeja Sundström och Tommy Koverhult inför Frödingturné tidigt 80-tal. Hela Norden besöktes.
Ensammen med gitarren.
Bernt Rosengren har alltid hjälpt mig med den musikaliska utformningen - kanske särskilt Horisontlinje.
En tid jobbade Pers Hans, Björn Ståbi och jag på tre på pubar och andra olämpliga ställen.
Koverhult, Hultcrantz, Christer Karlberg och jag. Christer har det blitt mycket med.
Olle Adolphson och Lars Forsell på mitt "stipendiepartaj" 1992. Lasse Stener plåtade.
Familjeidyll 1996 när konstnären Elisabeth Lindstedt och jag blivit par och föräldrar till Emilia och emigrerat till Skogsby, Öland.
Början av 90-talet, plåtad av Elisabeth Lindstedt.
"Filmteam" från Sverige tillsammans med Arne Paaske Aasen(?) (Små nära ting) försöker ta exteriör för På gjensyn med Rudolf Nilsen sedemera sänt i norsk tv 1970.
Dotter Paula (t h i förkläde) dansar chilensk folkdans i Mariela Ferreiras folkloregrupp med - som pappa tycker - hållning som en prinsessa.
Med Cajsa Stina Åkerström sjungandes "Duett i Småland" av Ruben Nilson i Algutsrums kyrka hösten 2013. Olle Wettborg kompar roat på sitt dragspel.
Norske journalisten Albert Christiansen hade instruerat oss att spela på gatan. Det var inte tillåtet i Oslo 1968, men Albert hade kul.
Styrbjörn Bergelt vän och medspelare på såväl trombon och valthorn. Här i sin folkmusikerskepnad med nyckelharpa.
Nisse Gustavsson alias Fredrik åkare kompas här när han sjunger sin egen och Ivar Ahlstedts odödliga "En flicka i blommig klänning". Troligen -77 på Cornelis 40-årspartaj på Mosebacke.
Från Kägelbanan på Mosebacke där Mona Sjöström producerade TV-programmet "En gång älskade jag". Bernt Rosengren, Tommy Koverhult och Torbjörn Hultcrantz skymtar i dunklet.
Den fenomenale dragspelaren Hans Muthas - alltför tidigt bortgången - när versionen Koverhult, Hultcrantz, Muthas och Björk börjat blomma.
Alm Nils Ersson är som sig bör återbördad till Siljansnäs
efter åren i Hovkapellet. Det lokala kulturlivet ger honom många anbud och långt är det till Öland. Vi hade en fin spelning på Sångsgården och Nybrokajen 11 2006 och Alm Nils är med basfiol.
Bengt Sändh bad mig göra en grimas och jag tänkte på skojare och gästfiskar i visankdammen.
Baksidan av sign Bertilas Cornelisteckning (se bild) från Freden.
Bild från DN och femtiotalet. Jag tycker inte att fansen ser helt övertygade ut. Min karriär som jazzmusiker avbröts efter ett år på Väddö folkhögskola 1958, men mot rocken var jag länge helt vaccinerad.
I juni 1991 läste Stig Claesson in så kallade söderamerikanska dikter på min skiva "Blomman - och andra visor och dikter av Martin Koch". (YTF CD 50152).
Annars sågs vi mest på lokal där en vanlig replik kunde vara: "Hit med tvåhundra spänn!" Dessa mellanhavanden reglerades alltid.
Bilden à la kidnappad politiker överlämnades istället för sång på en audition anordnad av Landstinget i Stockholms län. Plakatet känns alltmer aktuellt. Resultat: inga jobb åt landstinget.
Något uppklädd ordförande i YTF på arrangerad bild. Eftersom majoriteten av föreningens medlemmar inte seriöst ville diskutera min propå om en egen lokal och scen i Stockholm avgick jag och lämnade YTF.
Troligen förknippas jag nu med bråk och elände: med SR, LO och skivbranschen. Med vad förknippas nu YTF?
1965 på Storken där jag blev en av de "utvalda" av Bosse Stenhammar som betalade 30:- om man dök upp och sjöng 3 visor. Öl, snaps och sillmacka.
Sergei Leiferkus, rysk basbaryton, var 1982 i Stockholm för att sjunga Bellman på ryska. Vi besökte en krog på Kungsholmen där Fred Åkerström framträdde med en avdelning Ruben Nilson och en dito med Bellman. Sergei var också uppe, men det var efteråt hemma hos Fred och Margareta som en oförglömlig natt vidtog när Fred med tolk skulle lära ryssarna - Irina och Sergei - sjunga Bellman. Ack, ja!
Ingrid Sahlin-Sveberg, NRK (Norsk Rikskringkasting) har under många år och med den äran introducerat svensk visa. Hennes ambitionsnivå överstiger vida motsvarande svenska institutioner något som även gäller över åren i Finland. Hon producerade t ex åtta halvtimmar när Nils Ferlin 100-årsjubilerade för NRK. Detta på materialet från vår 2CD "Stjärnorna kvittar det lika" (YTF CD 50158-50159). Länge leve Norge och Ingrid!
Sven Geijer var den i skivbranschen som genom sitt genuina intresse för poesi och visa blev verkligt viktig för mig som skivartist. Som inköpschef på ett rackföretag beställde han tusentals av mina skivor och kassetter från 90-talet då marknaden för vissångare var
död eller i varje fall dödförklarad.
Hans betydelse för mig blev avgörande, men han är saknad trots allt mest som en verkligt god vän och alltför blygsam medmusikant på dragspel.
Familjen sedan 2007. Torgny och Simon.